ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς εργασίας του στην Μεγάλη Βρετανία, ο Δρ Χριστόπουλος έγινε δεκτός και ολοκλήρωσε την αναγνωρισμένη ειδίκευση στη Μαιευτική-Γυναικολογία και το ανώτερο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Αναπαραγωγική Ιατρική του Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (Subspecialist in Reproductive Medicine). Σε αυτό το διάστημα εργάστηκε για σε μεγάλα, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το Hammersmith Hospital του Λονδίνου που είναι παγκόσμιο κέντρο αναφοράς στην IVF, και το Queen Charlotte and Chelsea Hospital και το Guy’s and St Thomas Hospital που είναι κέντρα αναφοράς στη Μαιευτική.

Διατέλεσε συντονιστής Διευθυντής της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Thames Valley Fertility με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας και Διευθυντής (NHS Consultant) Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Γυναικολογίας στο University College London Hospital με μία ομάδα κορυφαίων ειδικών στην Αναπαραγωγική Ιατρική και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Ο Δρ Χριστόπουλος εξειδικεύτηκε στην λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική και στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης στο Royal Sussex University Hospital. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (PGDip) του University of Surrey στην λαπαροσκοπική χειρουργική.

Το ερευνητικό έργο του κου Χριστόπουλου σε νέες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης συγκέντρωσε την προσοχή της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, βραβεύτηκε από την European Society for Human Reproduction and Embryology και παρουσιάστηκε στο ευρύτερο κοινό από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το BBC, οι Times του Λονδίνου και ο Guardian. Για το ερευνητικό του αυτό έργο, ο κος Χριστόπουλος ανακηρύχθηκε σε επίτιμο Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής του Imperial College London.

Κατά τη διάρκεια της 12ετούς εργασίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε και δημοσίευσε σημαντικές έρευνες για την αντιμετώπιση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, των ινομυομάτων καθώς και νέων μεθόδων εξωσωματικής γονιμοποίησης με άριστη ασφάλεια για τη γυναίκα και το μωρό.